Jak wyłączyć ograniczenie wiekowe w YouTube

Kanały mediów społecznościowych, takie jak Google YouTube, stały się potężnymi narzędziami marketingowymi i sprzedażowymi dla małych firm. Jednak ustawienia ograniczeń wiekowych YouTube mogą stanowić przeszkodę, jeśli próbujesz uzyskać dostęp do określonych filmów, które mogą być uznane za dorosłe. YouTube oferuje tak zwany „tryb bezpieczny”, który jest częścią wytycznych YouTube dotyczących ograniczeń wiekowych, które uniemożliwiają nieletnim widzom oglądanie filmów NSFW w YouTube. Istnieje jednak sposób, aby wyłączyć tryb bezpieczny, zapewniając pełny zakres filmów i usług oferowanych przez popularną witrynę.

Dodaj lub zaktualizuj swoją datę urodzenia

Wytyczne YouTube dotyczące ograniczeń wiekowych mają na celu utrzymanie treści wideo NSFW w YouTube poza zasięgiem osób, które są zbyt młode, aby dokonać świadomego wyboru. W rezultacie Google opiera swoje ograniczenia na wieku, który użytkownicy wpisują w swoim profilu Google Plus. Aby dodać lub zaktualizować swoją datę urodzenia, tak aby YouTube traktował Cię jako osobę dorosłą, musisz odwiedzić witrynę Google Plus.

Zaloguj się za pomocą adresu e-mail i hasła do swojego konta Google. Kliknij kartę „Strona główna” u góry strony, a następnie kliknij kartę „Profil”, która pojawi się po lewej stronie ekranu. Kliknij kartę „Informacje” i przejrzyj informacje o swoim profilu. Znajdź opcję „Płeć, urodziny i nie tylko” i kliknij ikonę ołówka obok opcji urodzin. Wprowadź swoją datę urodzenia i kliknij „Zapisz”, aby zaktualizować lub dodać datę urodzenia do swojego profilu Google Plus.

Wyłącz tryb bezpieczny

Aby wyłączyć tryb bezpieczny, przejdź do strony głównej YouTube i kliknij ikonę swojego profilu u góry ekranu. Przejdź na dół menu rozwijanego. Ostatnia pozycja to „Tryb ograniczonego dostępu: włączony”. Kliknij to pole i wybierz opcję „Tryb ograniczonego dostępu: wyłączony”. Jeśli tryb bezpieczny jest zablokowany, pojawi się monit z prośbą o uwierzytelnienie konta Google i hasła przed wyłączeniem trybu bezpiecznego. Kliknij „Zapisz”, aby upewnić się, że tryb bezpieczny jest wyłączony. Możesz teraz oglądać dowolny film NSFW YouTube bez martwienia się o te irytujące wytyczne YouTube dotyczące ograniczeń wiekowych.

Rozważania

Tryb ograniczonego dostępu w YouTube jest powiązany z każdym urządzeniem, więc musisz wyłączyć każde urządzenie osobno. W rezultacie każda używana przeglądarka, która obsługuje wiele profili, musi być wyłączona dla każdego utworzonego profilu. Pamiętaj też, że wyłączenie trybu ograniczonego dostępu umożliwia Twoim pracownikom dostęp do treści wideo budzących zastrzeżenia lub obraźliwych, które mogą naruszać standardy w miejscu pracy.