Jak wyłączyć synchronizację na iPadzie

Możesz wyłączyć automatyczną synchronizację iCloud na swoim iPadzie, wyłączając usługę iCloud lub wyłączając synchronizację dla poszczególnych typów danych. Aby jednak wyłączyć automatyczną synchronizację z iTunes, musisz zmienić preferencje synchronizacji iPada w aplikacji iTunes. Możesz wyłączyć synchronizację przez sieci bezprzewodowe iPada lub wyłączyć automatyczną synchronizację z iTunes dla wszystkich urządzeń.

Wyłącz synchronizację iCloud

1

Stuknij ikonę „Ustawienia” na ekranie głównym iPada, aby uruchomić aplikację Ustawienia.

2

Wskaż „iCloud”, aby otworzyć listę aplikacji iCloud. Aby wyłączyć synchronizację wszystkich aplikacji z iCloud, przesuń przełącznik „iCloud” do pozycji „WYŁ.”. Możesz też w razie potrzeby wyłączyć synchronizację poszczególnych aplikacji.

3

Przesuń przełącznik do pozycji „WYŁ.” Dla każdej aplikacji, aby wyłączyć ją na liście aplikacji iCloud.

Wyłącz synchronizację Wi-Fi iTunes

1

Podłącz iPada do komputera i uruchom iTunes. Kliknij kartę „Urządzenia”, a następnie kliknij wpis dotyczący swojego iPada.

2

Kliknij kartę „Podsumowanie”, a następnie kliknij „Synchronizuj z tym urządzeniem przez Wi-Fi”, aby wyczyścić pole wyboru.

3

Kliknij „Zastosuj”, a następnie odłącz iPada od kabla USB. Zamknij iTunes.

Wyłącz automatyczną synchronizację iTunes

1

Otwórz iTunes na komputerze, ale nie podłączaj iPada kablem USB do transmisji danych.

2

Naciśnij klawisze „Alt-E”, aby uruchomić menu edycji iTunes.

3

Kliknij „Preferencje”, a następnie kliknij kartę „Urządzenia”, aby otworzyć menu preferencji iTunes.

4

Kliknij pole wyboru „Zapobiegaj automatycznej synchronizacji iPodów, iPhone'ów i iPadów”, aby wyczyścić to pole, a następnie kliknij „OK”.

5

Zamknij iTunes, a następnie uruchom ponownie aplikację. Automatyczna synchronizacja jest wyłączona dla iPada i innych zarejestrowanych urządzeń iOS.